Vanløse Skole sparede 70.000 kr. på varmeregningen

I 2014 sparede Vanløse skole 10% eller hvad der svare til 70.000 kr. på varmeregningen ved at sommerlukke 

Det at Vanløse skole er begyndte at sommerlukke i 2014 har ikke blot været godt for klimaet, men har sparet skolen en masse penge på varme, de alligevel ikke fik gavn af, mens børnene og lærerne for eksempel var på sommerferie.

”Nu hvor vi sommerlukker, så sparer vi 70.000 kroner på de måneder, hvor der er sommerlukket. Det er ca. 10 procent af vores varmeregninger. Det er jo også en slags penge. 70.000 kroner; de kan bruges alle mulige andre steder til gavn for børnene,” siger Claus Puggaard, der er teknisk ejendomsleder på Vanløse skole.

Da Claus Puggaard begyndte som teknisk ejendomsleder på Vanløse Skole undrede han sig over, at skolen ikke tidligere havde haft særligt fokus på tiltag, der kunne generere energibesparelser.

”Noget af det første jeg lagde mærke til var, at man ikke kørte sommerluk, og det er jo en lavthængende frugt, så den tog jeg med det samme. Den er lige til at plukke. Man tager et håndtag, man drejer på det, man slukker for en pumpe. Så er der sommerlukket. Det kan simpelthen ikke betale sig at lade være. Det er penge lige ned i lommen,” fortæller Claus Puggaard, der er teknisk ejendomsleder på Vanløse skole.

Ledelsen og Frank Jensen støtter op

Skolens ledelse er glade for besparelsen og anser det for en vigtig prioritering, at der bliver sat tid af i Claus Puggaards daglige arbejde til at se på muligheder for energibesparelser.

Københavns overborgmester Frank Jensen er glad for eksemplet fra Vanløse skole og vil netop sikre, at mange af kommunens andre bygninger også får sommerlukket:

’Hvis København skal nå vores ambitiøse mål om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025, så er der stadig mange steder, vi skal sætte ind. Vanløse Skole er et klasseeksempel på, hvordan lidt ekstra opmærksomhed kan resultere i både energibesparelser og et plus på driftsbudgettet. Derfor har vi fra Københavns Kommunes side valgt at støtte op om Sommerluk.dk-kampagnen, og i samarbejde med HOFOR sikret, at vores driftsfolk bliver undervist i, hvordan man sommerlukker’, siger Frank Jensen.

Du kan også spare penge hjemme

Der er også penge og CO2 at spare ved at sommerlukke dit eget fjernvarmeanlæg. En familie i et parcelhus kan i gennemsnit spare 1000 kroner på varmeregningen og mindske deres CO2-udslip med 100 kilo om året, blot ved at dreje på sommerventilen.

Andre relaterede...