Tænd langsomt – Pressemeddelelse

Fyringssæsonen igen i sigte:

Tænd langsomt og spar 2.000 kroner på din varmeregning

Det er på ny blevet efterår og dermed ved at være tid til at åbne for dine radiatorer og dit fjernvarmeanlæg igen. Hvis du følger energiekspertens gode råd om at tænde langsomt, sparer du let op mod flere tusind kroner på varmeregningen. Samtidig kan du glæde dig over mindre CO2-belastning af miljøet.

– En almindelig familie kan med et par minutters ekstra indsats let spare op mod 2.000 kroner på en fyringssæson. Vel at mærke uden at skulle investere så meget som en øre ekstra på det eller være nødt til at finde de uldne sokker frem. Samtidig kan du med korrekt brug af dit fjernvarmeanlæg spare miljøet for op mod et halvt tons CO2 over de kolde måneder. Og hvem vil ikke gerne både have grønnere samvittighed og flere penge på lommen i den kolde tid, siger Jimmi Eiberg Jensen, der er projektleder hos forsyningsselskabet HOFOR.

Tænd langsomt

Når det begynder at blive koldt om tæerne, er mange familier hurtige til at skrue deres fjernvarmeanlæg op på fuld styrke med det samme. Men der er mange penge at spare ved at skæve til termometret udenfor og kun åbne for varmen trin for trin i takt med, at der bliver behov for det, forklarer Jimmi Eiberg Jensen fra HOFOR:

– Hvis du gerne vil spare penge på varmeregningen og samtidig belaste klimaet mindre, så skal du åbne for varmen gradvist. Vi siger populært, at du skal ”tænde langsomt”. Det vil sige, at når fyringssæsonen begynder, skal du nøjes med at sætte termostaten på fjernvarmeanlægget, så temperaturen på vandet, der løber frem til radiatorerne, er på mellem 35-40 grader. Mere behøver du ikke i første omgang. Når så det bliver oktober, og kulden typisk for alvor melder sig, så hæver du temperaturen på anlægget fem grader. Og igen når det bliver endnu koldere længere henne på fyringssæsonen, så drejer du termostaten yderligere fem grader.

Ved at følge dette og et par andre enkle råd, som alle blot handler om at ændre adfærd, kan en almindelig familie ifølge HOFOR hurtigt komme op på at spare op mod 2.000 kroner i løbet af en fyringssæson uden at bruge så meget som én ekstra krone på det.

På hjemmesiden www.taendlangsomt.dk kan du få en god begyndelse på fyringssæsonen. Her kan du finde information, der kan gøre dig dus med dit fjernvarmeanlæg, og samme sted har vi samlet en lang række gode råd, der kan hjælpe dig til væsentligt at nedbringe din varmeregning. Så kan du i stedet få råd til et par ekstra gode julegaver i år, lover Jimmi Eiberg Jensen.

Forsyningsselskabet HOFOR og Energitjenesten står bag den årlige kampagne Sommerluk.dk som hvert forår minder danskerne om at sommerlukke korrekt for fjernvarmen. Med ’tænd langsomt’-indsatsen fortæller vi nu også danskerne, hvordan de under fyringssæsonen bruger varmen med omtanke.

 

FAKTABOKS

 

Følg energiekspertens fem gode råd og spar både penge og CO2

 

  • Når fyringssæsonen begynder igen, sætter du fremløbstermostaten på 35-40 grader. Fremløbstemperaturen er temperaturen på det vand, der løber frem til dine radiatorer. Når så det bliver koldere i oktober eller november, hæver du fremløbstemperaturen 5 grader, og når kulden sætter yderligere ind senere på fyringssæsonene, hæver du med endnu 5 grader. Så undgår du nemlig at sende for varmt vand ud af huset. På den måde kan en almindelig familie spare 1.500 kroner helt uden at bruge så meget som en øre på det.
  • Alle radiatorer i samme rum bør indstilles ens og ‘tænde’ samtidigt. Det er bedre med fire radiatorer, der varmer 25 procent hver end fx en enkelt, der bare banker løs.
  • Alle rum i boligen skal helst være opvarmede – også soveværelset, men luk døren hvis du foretrækker det lidt køligere.
  • Stil termostaten på radiatorerne på mellem tre og fire. Så vil temperaturen ligge på mellem 19 og 22 grader. Hver grad betyder en stigning på fem procent rent prismæssigt.
  • Sluk radiatorerne, når du lufter ud, for ellers vil de registrere kulden og begynde at varme op. Husk i øvrigt, at når du lufter ud om vinteren, bør du gøre det kraftigt, men i kort tid. Så når vægge og andre indvendige bygningsdele ikke at blive for kolde og dermed svære at varme op igen.

 

Andre relaterede...