Tænd langsomt og spar mange penge på din varmeregning

Efteråret har meldt sig, og det er slut med sommerlige temperaturer. Dermed er det også blevet tid til at åbne for dit fjernvarmeanlæg igen. Følger du Sommerluk.dk energieksperters gode råd, kan du let opnå store besparelser på varmeregningen og samtidig også spare miljøet for CO2.

Med lidt ekstra omtanke kan en almindelig familie spare op mod 2.000 kroner på en fyringssæson uden at bruge så meget som en øre ekstra på det. Og samtidig kan du få en grønnere samvittighed, for med korrekt brug af dit fjernvarmeanlæg kan du og din familie også spare miljøet for op mod et halvt ton CO2, forklarer Jimmi Eiberg Jensen, der er projektleder hos forsyningsselskabet HOFOR og ansvarlig for Sommerluk.dk.

Tænd langsomt
Når efteråret kommer, og det begynder at blive koldt om tæerne, er mange familier hurtige til at skrue helt op for deres fjernvarmeanlæg med det samme. Men der er altså mange penge at spare ved at tænke sig om og åbne i flere trin i takt med, at det bliver koldere.

Skal du spare penge på varmeregningen og samtidig belaste klimaet mindre, så skal du åbne for varmen gradvist. Hos HOFOR siger vi, at du skal ”tænde langsomt”. Når fyringssæsonen begynder igen, skal du sætte termostaten på fjernvarmeanlægget så lavt, at fremløbstemperaturen på anlægget kun bliver på 35-40 grader. Når så det bliver november, og kulden for alvor melder sig, så hæver du temperaturen på anlægget endnu fem grader, og når det bliver endnu koldere længere henne på fyringssæsonen, så drejer du termostaten yderligere fem grader. Dermed undgår du at sende for varmt fjernvarmevand retur.

Ved at følge dette og et par andre enkle råd kan en almindelig familie spare optil 1.500 kroner uden at bruge så meget som en krone på det.

Følg vores gode råd og spar penge og CO2

  • Når fyringssæsonen begynder igen, sætter du fremløbstermostaten på 35-40 grader. Når så det bliver november og begynder at blive endnu koldere, hæves fremløbstemperaturen endnu 5–7 grader, og når det bliver endnu koldere endnu 5-7 grader. Så undgår du nemlig at sende for varmt vand ud af huset. På den måde kan en almindelig familie spare 1.500 kroner helt uden at bruge så meget som en øre på det.
  • Alle radiatorer i samme rum er indstillet ens og ‘tænder’ dermed samtidigt. Det er bedre med fire radiatorer, der varmer 25 procent hver end en, der bare banker løs.
  • Alle rum i boligen skal helst være opvarmede – også soveværelset, men luk døren hvis du holder det lidt køligere.
  • Stil termostaten på mellem tre og fire. Så vil temperaturen ligge på mellem 19 og 22 grader. Hver grad betyder en stigning på fem procent rent prismæssigt.
  • Sluk radiatorerne når du lufter ud, for ellers vil de registrere kulden og begynde at varme op. Husk i øvrigt, at når du lufter ud om vinteren, bør du gøre det kraftigt, men i kort tid. Så når vægge og andre indvendige bygningsdele ikke at blive for kolde og dermed svære at varme op igen.

Andre relaterede...