En af Nordens største andelsboligforeninger sommerlukker

Sommerluk.dk har været en tur forbi en af Nordens største andelsboligforeninger på Jægersborggade i København til en snak om det at have en grøn profil og at få sommerlukket for fjernvarmen (fra kampagnen 2013).

 

2013-05-15 10.08.05

2013-05-15 10.20.18

 

”Det har altid været foreningens vision at have en grøn profil”, siger Marie Terry Caspar, som er indehaver af butikken ”My Favorite Things” i Jægersborggade. ”Og vi skilter også gerne med det”, fortsætter hun, hvilket tydeligt kan ses på døren til butikken, der prydes med et ”Sommerlukket”-klistermærke. Det er dog ikke butikken, der holdes lukket i sommer, men derimod fjernvarmen, der blev sommerlukket den 15. maj.

Når man befinder sig i det, der måske er Nordens største andelsboligforening, er der ikke kun én fjernvarmeinstallation, der skal sommerlukkes, men mange. Alligevel sommerlukkes der troligt hvert år, og med en forening, der dækker stort set hele Jægersborggade, er det rigtig meget CO2, der spares, hvormed foreningens grønne profil samtidig holdes i hævd.

Selvfølgelig skulle vi i kælderen og se en af de mange fjernvarmeinstallationer, som er i gadens ejendomme. Her var der selvfølgelig også skiltet med et ”Sommerlukket” ved anlæggets sommerventil.

Vi havde endvidere valgt en perfekt dag for vores besøg. Solen stod højt på den blå himmel og viste med al tydelighed, at det ikke er noget problem at sommerlukke for sit fjernvarmeanlæg nu, da sommeren endelig har meldt sin ankomst.

 

Andre relaterede...