Folehaven sommerlukker

I Valby findes en oase, hvor miljø og klima er i højsædet. Og i Folehaven har de da også i flere år sommerlukket i sommermånederne (fra kampagnen 2013).

Folehaven1

Folehaven

 

I Folehaven fremviser Villy Sørensen, der er formand for afdelingsbestyrelsen i Folehaven, foreningens miljørigtige vaskeri. Her bruges regnvand til alle vaske og bygas frem for el til at drive tørretumblere. Desuden er vaskeriet udstyret med solceller.

Ifølge Villy Sørensen har de i Folehaven i flere år endvidere sørget for at sommerlukke for fjernvarmen, når der ikke længere er brug for varme i radiatorerne, hvilket typisk er omkring den 15. maj. Tiltaget er blevet modtaget positivt af områdets beboere, og det har generelt været småt med indvendinger herimod.

”Når man forklarer, hvad det betyder økonomisk og miljømæssigt bliver indvendinger gerne vendt til forståelse”, forklarer Villy Sørensen.

Med en besparelse på tre-fem procent på varmeregningen, betyder en sommerlukning af fjernvarmeanlægget i Folehaven, at der er flere penge til at gøre Folehaven endnu grønnere, hvilket foreningens fremtidsplaner også bærer præg af.

Villy Sørensen og Folehaven anbefaler samtidig, at man også i resten af Valby får sat fokus på at sommerlukke for fjernvarmen, da det både sparer fjernvarmekunderne for penge og miljøet for unødig CO2.

Andre relaterede...