Christine Feldthaus: Det er trendy at sommerlukke

Livsstilsekspert, tv-vært og foredragsholder Christine Feldthaus slår et slag for, at vi alle skal huske at sommerlukke for vores fjernvarmeanlæg, når de mere sommerlige temperaturer melder deres ankomst. Og så er det, ifølge Feldthaus, tilmed blevet trendy at spare – også på varmen (fra kampagnen 2013).

 

FeldthausFeldthaus1

 

Feldthaus gætter på, at hun nok er den første Københavner, der sommerlukker i år, og på trods af det kølige forår, er det allerede længe siden, at hun selv var i kælderen og dreje på fjernvarmeanlæggets sommerventil. Det gjorde hun allerede 7. april.

”Nu er der jo gået lidt sport i det for mit eget vedkommende, men langt de fleste af os har jo økonomisk sans og lyst til at spare på vores varmeregning, og her kan der altså ved en meget lille indsats være mange penge at spare. Kan du virkelig sige nej til at spare op mod 1.500 kroner om året ved bare fem minutters indsats? Det lyder ikke særlig smart, vel?”, fortæller Feldthaus.

Feldthaus er ikke den eneste, der tænker på at få skruet ned for energien. Generelt er der flere og flere, der er kommet med på den grønne bølge. Det er ganske enkelt blevet smart at spare.

“Vi er mere optaget af ressourceforbrug end tidligere, og det er blevet trendy at skrue ned for vores forbrug. Vi er simpelthen blevet klar over, at vi selv må gøre en indsats”, siger Feldthaus.

Netop derfor mener hun også, at Sommerluk.dk-kampagnen bør tale til at os. For ikke nok med at man ved at lukke for sit fjernvarmeanlæg i sommertiden sparer klimaet for en masse unødvendig CO2, så er der også god økonomisk fornuft i det for den enkelte fjernvarmebruger.

 

Læs også artiklen i Vanløse Bladet

Andre relaterede...