På besøg i Ungarnsgade til en snak om at sommerlukke

(fra kampagnen 2013)

Den 23. april havde bestyrelsesmedlem Hroar fra ejerforeningen Holmbladsgade/Ungarnsgade sat Miljøpunkt Amager og Energirådgiver fra HOFOR, Lene Thormann, i stævne til en snak om, hvordan man korrekt sommerlukker for fjernvarmen, når fyringssæsonen er ovre.

Ungarnsgade 00Ungarnsgade 02

 

Hroar havde også inviteret ejendommens vicevært, og der gik ikke lang tid, før snakken om, hvordan man sommerlukker korrekt og derved nemt spare tre-fem procent på varmeregningen, var i gang.

Første skridt var at få fundet sommerventilen og få den forsynet med et tydeligt mærke, så der ikke igen næste år er tvivl om, hvor den er placeret. Næste skridt var at tage et kig på cirkulationspumpen og få talt om, hvorfor det er vigtigt, at man slukker for den samtidig med, at man sommerlukker. Den lille øvelse med at vise og forklare, hvordan man sommerlukker, tog i alt kun små ti minutter.

Med kun to minutter brugt, var der også tid til en snak om fordelene ved at have ekstra fokus på indstillinger af ejendommens fjernvarmeanlæg. Noget ejendommens vicevært heldigvis havde rigtig godt styr på i forvejen.

Andre relaterede...