Pressemeddelelse – Isolering: Årets kedeligste men bedste julegave

Indrømmet – det er nok de færreste, der drømmer om, at gaven under juletræet er en gang rørskåle til isolering af hjemmets varmerør. MEN den lidt kedelige pakke, kan vise sig rigtig god i længden – du sparer nemlig hurtigt op mod 2000 kroner om året på at isolere dine varmerør. De penge kan jo bruges på andre gode gaver – år efter år efter år.

”Selvom det kan lyde dødkedeligt, så er det ikke en hel dårlig julegave at give husets varmerør en gang isolering. Isolering af dine varmerør og tekniske installationer er nemlig en af de billigste og nemmeste måder, du kan spare penge på din varmeregning,” fortæller Jimmi Eiberg, projektleder i HOFOR, der leverer fjernvarme til hele Hovedstadsområdet.

Isolér rør og spar penge
Der spildes hver dag rigtig mange penge på tab af varme ude i de danske hjem. Faktisk er det ikke helt unormalt, at boligejere hiver mellem 1.000 og 2.000 kroner op af pungen hvert år til betaling for varme, de alligevel ikke har glæde af.

Har du for eksempel 8 meter uisoleret rør fra dit varmeanlæg og ud til håndvasken, kan det betyde et unødigt varmespild på op til 1.000 kroner årligt.

Derfor har forsyningsselskabet HOFOR og EnergiTjenesten et godt råd til alle villaejere her i den kolde tid og op til jul:

”Isolér de rør i dit hjem, hvori der løber varmt vand. Den investering er typisk tjent ind på mindre end et år. Det er en god julegave til både dig selv, huset og vores klima,” siger Jimmi Eiberg Jensen.

Ud over at spare penge på varmeregningen, når du isolerer varmerør i kolde rum som fx loftsrum, krybekældre eller skunkrum, så sparer du nemlig også miljøet for CO2.

Sådan gør du
Det behøver slet ikke være svært som husejer at komme i gang med at isolere rør og varmeanlæg.

Tag først et kig på varmeanlægget: er bøjninger, rør og lignende isolerede? Følg derefter rørene, som fører det varme vand rundt til husets vandhaner og bruser. Vær her særligt opmærksom på, om rørene kommer igennem uopvarmede rum, eksempelvis kælder eller udhus, for her vil varmetabet være størst og til absolut ingen gavn. Viser det sig, at du har uisolerede eller mangelfuldt isolerede rør, kan du vælge enten at kontakte en isolatør for et tilbud, eller, hvis du har mod på det, kan du vælge at gøre det selv.

Rørskåle med isolering kan købes i alle byggemarkeder og er nemme selv at montere.

Se mere på www.sommerluk.dk hvor du også kan finde andre råd til, hvordan du sparer på energien.

Kontaktinformation:

Jimmi Eiberg Jensen, projektleder i HOFOR, tlf. 2795 4682, mail: jiej@hofor.dk

Nina Maria Klok, pressekontakt i HOFOR, tlf. 2795 2135, mail: nimk@hofor.dk

Andre relaterede...