Står dit varmeanlæg i tomgang hele sommeren? Sommerluk og spar let 1000 kroner

Du lader ikke bilen stå i tomgang, når du ikke er ude at køre. På samme måde anbefaler HOFOR og EnergiTjenesten, at du sommerlukker for dit varmeanlæg, når du her i sommerperioden ikke har brug for varme i dine radiatorer. Det tager kun få minutter, og de let tjente penge kan i stedet bruges på ferien.

Foråret har været køligt i år, men nu hvor de lunere temperaturer udenfor for alvor melder sig, lukker de fleste villaejere for varmen i deres radiatorer. MEN hvis du kun lukker for radiatorerne og glemmer at lukke for sommerventilen på varmeanlægget, cirkulerer der stadig vand rundt i systemet, og det koster på din varmeregning.

Luk både radiatorer og varmeanlæg

Ved at sommerlukke varmeanlægget sikrer du, at der ikke løber varme ud i radiatorerne, mens du stadig har varmt vand i vandhanerne. Og det kan godt betale sig at sommerlukke varmeanlægget, for en villafamilie kan typisk spare 3-5 % på varmeregningen. Varme er for mange familier en af de store poster i budgettet, og alt afhængigt af hvor du bor i landet, kan der være op mod 1.000 kroner at spare blot ved at lukke for varmeanlægget en sommer.

”Det tager typisk kun fem minutter at finde sommerventilen, lukke for den og efterfølgende slukke for cirkulationspumpen på fjernvarmeanlægget – så har du sommerlukket anlægget. De få minutters indsats kan du i stedet veksle til sjove ferieaktiviteter for hele familien eller masser af is hele sommeren” siger Carsten Nielsen, som er energirådgiver hos forsyningsselskabet HOFOR.

Du sparer også CO2

Husker du at sommerlukke anlægget, er der ikke kun penge at spare men også CO2. Ud over at spare op mod 1.000 kroner på varmebudgettet, kan en villafamilie også glæde sig over, at de, til gavn for klimaet, mindsker deres CO2-udslip med omkring 100 kilo om året.

Derfor vil EnergiTjenesten og forsyningsselskabet HOFOR gerne have endnu flere danskere til at sommerlukke deres varmeanlæg. De står derfor bag den landsdækkende kampagne sommerluk.dk, som hvert år midt i maj minder danskerne om, at det er en god ide at sende sit varmeanlæg på en lang sommerferie.

”Den 15. maj markerer vi national sommerluk-dag, for midt i maj plejer foråret at have bidt sig fast, og derfor behøver man hverken have tændt for radiatorerne eller varmeanlægget. På samme måde som folk slukker for motoren i bilen, og ikke lader den stå i tomgang, når de ikke bruger den, så håber vi, at vi kan skabe opmærksomhed om, at det er en god ide at sommerlukke varmeanlægget,” siger Carsten Nielsen fra HOFOR

Sådan sommerlukker du

Det er nemt at sende sit fjernvarmeanlæg på ferie:

Luk for anlæggets sommerventil.

Sluk for cirkulationspumpen.

Tænd kort for cirkulationspumpen et par gange om sommeren, så den ikke ”sætter sig fast”.

Husk også at lufte ud i din bolig, især på de lidt kølige sommerdage.

Vil du vide mere? Så kontakt:

Jimmi Eiberg Jensen, projektleder hos HOFOR på 2795 4682 eller jiej@hofor.dk Nina Maria Klok, pressekontakt hos HOFOR på 2795 2135 eller nimk@hofor.dk

Andre relaterede...