Isoler dine varmerør – og stik penge i foret

Du finder dem i kælderen, på loftet, eller i skunkrum: Varmerørene, der fordeler varmen rundt til dine radiatorer. Du kan spare penge ved at give rørene overfrakke på. Det er både nemt og billigt!                                                    

Nu hvor vinteren nærmer sig, opfordrer EnergiTjenesten og forsyningsselskabet HOFOR til, at boligejere kaster et kritisk blik på varmerørene i hjemmet. Du sparer nemlig penge, når du isolerer varmerør i kolde rum som fx loftsrum, bryggers, krybekældre eller skunkrum. Investeringen vil allerede have tjent sig hjem igen efter nogle måneder, og når du sparer penge på varmeregningen, skåner du også miljøet for CO2 – kort sagt: En rigtig god idé.

Stop varmespildet og spar penge I præsteboligen i Tranbjerg ved Aarhus, hvor sognepræst David Johannes Kessel bor, var varmerørene i bryggerset indtil for nylig uden isolering, og det medførte derfor et varmespild især om sommeren, hvor der ikke er brug for varme i et bryggers. ”Efter vi har fået isoleret vores rør, er temperaturen i bryggerset jævn i løbet af året, og så har vi jo minimeret varmespildet”, fortæller David Johannes Kessel. Nu er Præsteboligens varmerør isoleret med 30 mm rørskåle af mineraluldstypen. ”Var rørene placeret i en kælder eller i et udhus ville besparelsen være endnu større. I dette tilfælde vil man spare omkring 400 kr. om året, forklarer Lea Munkholm fra EnergiTjenesten, der rådgiver danskere om energibesparelser.

Spar ikke på isoleringen Lea Munkholm opfordrer til at vælge rørskåle med mineraluld, der slutter tættere til rørene: ”Og så er det vigtigt at vælge rørskåle, der passer i størrelse til dine rør og i så stor tykkelse, som der er plads til – der er ingen grund til at spare. Det er nemt gør-det-selv-arbejde; husk blot at skære rørskålene til ved bøjninger og ventiler og sørg for tætte samlinger”.

Du kan også isolere dine varmerør i varmere rum, hvor besparelsen er mindre, men stadig rentabel, og hvor det bliver mærkbart rarere at opholde sig i rummet. Kolde rør kan også isoleres for at modvirke kondens og derved forbedre indeklimaet.

EnergiTjenesten og forsyningsselskabet HOFOR sætter i december måned fokus på isolering af varmerør.

Se mere på www.sommerluk.dk hvor du også kan finde andre finde andre råd til, hvordan du sparer på energien.

For yderligere informationer kontakt:

Lea Munkholm, EnergiTjenesten, lm@energitjenesten.dk tlf. 51 86 12 00 eller

Jimmi Eiberg, HOFOR, jiej@hofor.dk tlf. 27 95 46 82

Andre relaterede...